Ulje za lečenje žuči, čišćenje jetre i krvnih sudova


Potrebno je: jedna kašika kima, 2 kašike semena mirodjije ( prodaje se u biljnoj apoteci) i 2 kašike korijandera. Sve samleti u mlinu za kafu. Zatim jednu punu kašiku ( sa vrhom) ove smese u prahu staviti u teglu i preliti sa pola litra maslinovog ulja. Teglu dobro zatvoriti i staviti na sunce. Svaki dan promućkati. Lek je gotov posle 10 dana. Pije se na sledeći način:

Ujutru na prazan stomak popiti 150 grama surutke. Posle 15 minuta popiti jednu kašiku pripremljenog ulja. Piti 15 dana, pa praviti pauzu dve nedelje.

Surutka je jako zdrava za čišćenje organizma, a priprema se na sledeći način: Skuvati litar običnog mleka i u toplo mleko ucediti jedan limun. Odmah se stvara sir „rikota“ i odvaja se surutka. Treba samo procediti smesu i ostaviti surutku u tegli u frižideru. Može da stoji nekoliko dana. Uopšte, treba piti surutku svaki dan, jer čisti bubrege, krvne sudove,jetru i žuč.

Mirodjija je koncentrat važnih mikroelemenata koji igraju ključnu ulogu u nastajanju trudnoće. To su selen, cink, bakar, vitamin E, karotin, vitamini C i A. Mirodjija je i spazmolitik, koji otklanja spazme slatkih mišića, izmedju ostalog i polnih organa.