HEMOROIDI – OLAKŠANJE UZ POMOĆ KOREJSKE SU-DŽOK TERAPIJE

 

Ovaj jednostavni metod genijalnog korejskog iscelitelja Pak Če Vua pomoći će vam  da smirite neugodan bol i svrab od hemoroida.

Postupak se sastoji iz 3 faze:

1-Jednostavno pronalaženje bolne tačke na ruci, koja je povezana sa vašim hemoroidima.

2-Masaža ove tačke pritiskanjem olovkom

3-Hladjenje ove tačke

PRVA FAZA

Jednostavno uzmite u desnu ruku olovku koja ima tup vrh, i pažljivo, srednje snažno pritiskajte više puta olovkom predeo na levoj nadlanici, između domalog i sredneg prsta. Pritiskajte olovku u pravcu dlana, paralelno sa prstima.Vrlo brzo ćete primetiti da na jednoj mestu osećate specifičan bol (koji se razlikuje od uobičajenog bola nastalog pritiskanjem olovke na drugim delovima nadlanice). Taj bol nije jak, ali je drugačiji  i on će učiniti da se trgnete.

To znači da ste našli tačku, koja je, prema sistemu Su-Džok direktno povezana nervima sa vašim hemoroidima.

DRUGA FAZA

Tu bolnu tačku pritiskajte olovkom 7-10 minuta, postupno povećavajući pritisak. Dok pritiskate tu tačku okrećite olovku u smeru kazaljke na satu. Možete da pronadjete tu istu bolnu tačku na istom mestu  na drugoj  (desnoj) ruci, pa da uzmete olovku u levu ruku i da nekoliko minuta masirate jednu, a nekoliko minuta drugu tačku. Ova masažu radite  tri do četiri puta dnevno.

SDz HEMOROIDI

TREĆA FAZA

Odmah posle ove masaže radi se hladjenje. Uzmite kockice leda (ili, još bolje – pošto se lef brzo topi, uzmite neku od duboko zamrznutih namirnica u najlon kesi iz vašeg zamrzivača) i prislanjajte  na bolnu tačku. Hladjenje se vrši tokom 20’tak minuta. Već sutradan ćete osetiti znatno olakšanje.

Masažom ste slali u oboleli organ lekovite mehaničke impulse, a na ovaj način šaljete impulse hladnoće u vaše hemoroide, koji nastavljaju lečenje.

Dodatno možete uzeti tri zrna bibera i staviti na bolnu tačku na nadllanici. Preko zrna bibera zalepite flaster. Tako možete mnogo puta tokom dana da ( pomoću zrna bibera) pritiskate bolnu tačku i vršite lekovitu masažu.

Masažu i hladjenje radite svakodnevno, sve do izlečenja. Kada tačka na nadlanici izmedju srednjeg i domalog prsta prestane da bude bolna – to znači da ste izlečili vaše hemoroide.

 

Napomena:

1.Umesto olovke sa tupim vrhom možete koristiti za masažu i zrno šibice, šnalu za kosu ili hemijsku olovku koja je istrošena (da ne bi isprljali ruku prlikom masaže). U Koreji se koriste specijalni masažni štapići, ali se masaža u našim uslovima provereno uspešno vrši i sa navedenim priručnim sredstvima.

Pak Ce Vu2

Pak Če Vu – korejski iscelitelj

i tvorac Su Džok terapije