LIŠĆE HRENA ZA PROČIŠĆAVANJE JETRE I ŽUČI I LEČENJE CIROZE

1.Mlado lišće hrena oprati, prosušiti salvetom i iscepkati u teglu. Ne sabijati, već napuniti teglu da bude rastresito. Zatim preliti lišće votkom ili 40% alkoholom. Lišće hrena treba da bude potpuno prekriveno votkom. Zatvorite teglu i stavite na dno frižidera. Nakon 7 dana procedite tečnost i pijte po 1 kašiku 3 puta dnevno, na 30 minuta pre obroka. Za teže oblike bolesti potrebno je 6 ovakvih tegli.

Onima koji ne podnose alkohol savetuje se sledeći način uzimaja ovog leka: Sipajte pola čaše proključale vode i u nju uspite jednu kašiku leka. Alkohol će ispariti, a kada se voda ohladi, popijte je kao čaj.

Ovaj lek iz kolekcije Malahova je dragocen, jer pročišćava jetru od toksina i leči cirozu. Lek je vrlo efikasan i za lečenje kamena u žuči.

2. Možete pripremati  i čaj od lišća hrena na sledeći način:

Neoštećenu emajliranu šerpu ispunite do polovine lišćem hrena. Prelijte lišće hladnom vodom, da bude potpuno prekriveno. Zagrejte šerpu na šporetu do ključanja, pa je skinite sa šporeta, poklopite i ostavite da odstoji 2 sata. Procedite i pijte po 150 g., tri puta dnevno, tokom 4 meseca.