NE BACAJTE PETELJKE OD JAGODA, PUNO TOGA LEČE!

JAGODE1

Kad god jedete jagode, sačuvajte  sve njihove peteljke i listiće. Ostavite ih da se osuše i neka budu vaša rezerva vitamina i korisnih sastojaka za zimu

Peteljke i listići jagoda imaju više vitamina C, nego što ga ima u plodovima jagoda,  a sadrže i iste mikroelemente kao plodovi.

ŠTA SVE LEČE?

Čajevi od peteljki i listića jagode, kao i same jagode jačaju nervni sistem i deluju protiv stresa, smanjuju zamor, pomažu kod depresivnih stanja, kod bolesti krvi, koriste se za poboljšanje stanja bubrega kod nefritisa. I još puno toga…

ZA PROFILAKTIKU I LEČENJE RAKA

Dr. Popov savetuje:

-Uzmite peteljke baštenske jagode, a još bolje – od šumskih jagoda. Jednu kafenu kašičicu usitnjenih peteljki prelijte čašom ključale vode. Neka čaj ostane poklopljen 20 minuta. Pijte ovaj prijatan i vrlo lekoviti napitak tri puta dnevno! To je moćno pomoćno sredstvo protiv onkoloških oboljenja.

ZA MLADJE LICE

Peteljke i listići baštenskih i šumskih jagoda podmladjuju našu kožu. Izmiksirane, koriste se za pripremanje  maski za negu lica i vrata.

ZA GUŠĆU KOSU

Za bolji rast oštećene kose koristi se kašica od izmiksiranih listića i peteljki jagoda, sa dodatkom soka kalanhoje i bokvice.

PROTIV DIJABETESA

Ovi zeleni delovi biljke dragoceni su za dijabetičare, jer utiču na normalizaciju šećera u krvi.

Foto: Vikipedija