PROKLIJALA PŠENICA SPASAVA OD DEPRESIJE

Priprema: opranu psenicu potopiti u cistu vodu u tegli i to trecinu tegle psenice, a dve trecine tegle vode. Teglu prekriti gazom i ucvrstiti gumicom i ostaviti da odstoji 12 – 24 časa, dok se ne pojave klice dužine 1-3 milimetra. Po isteku vremena natapanja zrna procediti, a vodu nikako ne treba baciti vec je piti,  jer je puna minerala i vitamina.

Neutrošena prokijala pšenica se može čuvati najviše 4 dana u frizideru, zatvorena u tegli. u malo vode, da bude vlažna. Možete je i spirati svaki dan hladnom vodom. Pšenicu treba jesti po dve kašike ujutru i u podne, pre obroka.  Treba je vrlo dugo žvakati, jer tako se njeni hranljivi sastojci najbolje apsorbuju. Može se jesti presna,  samlevena, sa medom, i takva je najdelotvornija,  a može se ubaciti u  mnoga jela npr. supe, salate, kajganu, rižoto, razna variva itd.

Proklijala pšenica je puna  dragocenih enzima, vitamina i mikroelemenata. Preporučuje se svima kojima je potreban oporavak, kao i ženama koje žele da zatrudne.Ako je redovno jedete nestaće vaša depresija.