ENGLESKA MASKA ZA PODMLADJIVANJE

 

Ovaj recept je proveravan tokom 5  vekova. Koriste ga žene u Engleskoj za podmladjivanje kože lica. Jednostavan je i svima dostupan.

Masku treba pripremati i nanositi na lice uveče, pred spavanje. Ona odgovara svim tipovima kože, čisti kožu, hrani je, ispravlja bore, prolepšava boju tena i poboljšava cirkulaciju…

Uzmite četiri šoljice:

-Prvu šoljicu napunite do pola sa mlevenim ovsenim pahuljicama, a u drugu polovinu sipajte maslinovo ulje. Sve dobro promešajte.

-drugu šoljicu napunite izmiksiranom jabukom, sokom polovine limuna i kašikom meda. Sve dobro promešajte.

-treću šoljicu napunite kefirom ili surutkom. Dodajte jednu kafenu kašičicu sitne kuhinjske soli. So dodajte u poslednjem trenutku, pred nanošenje maske, da se ne bi rastvorila.

-četvrtu šoljicu napunite čajem od kamilice.

1.-korak: sadržinu prve šoljice nanesite na lice, vrat i dekolte. Lagano izmasirajte kožu 2-3 minuta i ostavite da maska deluje na koži još 5 minuta.

2.-korak: Preko prve maske namažite sadržinu druge šoljice. Lagano izmasirajte kožu vrhovima prstiju još 2-3 minuta i ostavite da maska deluje na koži još 5 minuta.

3.-korak: Skidajte masku sa lica vatom, natopljenom u sadržinu treće šoljice. Lagano izmasirajte kožu vrhovima prstiju još 2-3 minuta i ostavite da sve odstoji još  još 5 minuta.

4.-korak: Sperite masku čajem od kamilice iz četvrte šoljice. Na kraju namažite kožu vašom uobičajenom noćnom kremom i lezite da spavate.

Efekat maske videćete kada se ujutru pogledate u ogledalo. Masku pripremajte dva puta nedeljno.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA