HRANLJIVE MASKE ZA LICE OD CRNE COKOLADE


 

Za kozmetičke svrhe koristite čokoladu sa što većim sadržajem kakaa, ili običan kako prah, bez šećera i bilo kakvih dodataka za aromu. Za suvu i osetljivu kožu idealno odgovara sledeća maska, koja se vrlo jednostavno priprema:

 

-Rastopite u šerpi, na pari, 50 grama crne čokolade sa jednom kafenom kašičicom maslinovog ulja. Ohladite masu do temperature vašeg tela. Nanesite je laganim kružnim pokretima na lice, vrat i dekolte ( osim oko očiju i usana).  Lezite i opustite se 15 minuta, a zatim sperite masku toplom vodom.  Ova maska hrani vašu kožu, zateže je, osvežava i podmladjuje, dajući joj pri tome laganu, zlatastu nijansu.

 

Za izrazito suvu kožu lica i vrata preporučujemo vam sledeću hranljivu masku:

 

– Pomešajte jedno sirovo žumance, jednu kašiku milerama i jednu kašiku crne čokolade, rastopljene na pari. Dodajte jednu kašiku tople vode i sve dobro izmešajte. Nanesite masu na lice i vrat laganim kružnim pokretima. Posle 15 – 20 minuta sperite masku toplom vodom.

 

Čokolada hrani našu kožu i čini da postane manje osetljiva na ultravioletne zrake. Osim korisnih vitamina i mikroelemenata, čokolada sadrži i kofein, koji stimiuliše naš krvotok, normalizuje protok krvi i limfe i  sprečava pojavu otoka.Kofein je vrlo efikasan u borbi sa suvišnom težinom i celulitom, jer aktivno razlaže masnoće, a naša koža postaje elastičnija. Kakao-buter iz čokolade vlaži našu kožu, podmladjuje je, daje joj blistav i gladak izgled. Čokolada sadrži  i druge korisne materije, kao što su teobromin i teofilin. Ove materije aktiviraju značajne biohemijske reakcije u koži i obezbedjuju efekat liftinga.