TRI RECEPTA ZA ČIŠĆENJE KRVNIH SUDOVA

Čišćenje krvnih sudova iglicama četinara i pelinom

U emajliranu šerpu stavite  10 kašika sitno iseckanih iglica četinara i 6 kašika usitnjenog  ploda šipka , dodajte  1,5 litar vode i kuvajte na laganoj vatri 10 minuta. Umotajte šerpu u vunenu krpu i ostavite je da prenoći, dobro poklopljena.  Ujutru procedite ovaj čaj i pijtega umesto vode tokom dana. Čaj ztrba piti 10 dana. Svako veče kuvajte novu količinu ovog čaja.

Napravite pauzu od  2 dana i nastavite lečenje sledećim čajem:

U emajliranu šerpu stavite 2 kašike suvog pelina i prelijte sa 1 čašom vode. lice. Kuvajte na laganoj vatri 10 minuta. Procedite i pijte po 2 kašike tri puta dnevno, na 10 minuta pre jela. Kurs lečenja je 10 dana.

Napravite pauzu za 2 dana i zatim se vratite na prvi čaj od iglica četinara i ponovite kurs.

Vino sa alojom čisti krvne sudove

– Kupite na pijaci kaktus aloja u saksiji. U pola litra crnog vina dodajte  pola čaše  sveže iscedjenog soka od lišća aloje. Pijte ovo lekovito vino po 25 grama ) jednu rakijsku čašicu dnevno.

– Korisno je piti i čaj od žalfije, kao i sok od cvekle i šargarepe.

Limun sa belim lukom čisti krvne sudove

Očistite i sitno iseckajte 40 većih češnjeva belog luka i 4 limuna sa korom. Stavite sve to u emajliranu šerpu i prelijte 1 litrom vode i zagrevajte na šporetu samo dok voda ne počne lagano da struji. Nikako ne sme da proključa. Skinite sa šporeta i ostavite poklopljeno da odstoji 12 sati. Procedite i čuvajte u dobro zatvorenoj flaši u frižideru. Pijte svakog jutra na prazan stomak, po pola čaše ovog čaja nekoliko meseci, a najmanje 2 meseca.