ZLATNA VODA – KAKO SE PRIPREMA I ŠTA SVE LEČI

 

To je voda obogaćena jonima zlata, koja tonizuje i jača naš organizam.  Vrlo lako se priprema. Pojačava imunitet, blagotvorno deluje na  nervni sistem, ujednačava puls,prolepšava kožu,  poboljšava pamćenje i podstiče mentalnu aktivnost.

Zlatnu vodu možete da pijete, da pravite sa njom obloge ili da je koristite za masažu.
Zlatna voda se koristi za prevenciju i lečenje raznih bolesti , kao što su :

Bolesti srca, bolesti organa za disanje, bolesti organa za varenje, bolovi u mišićima,nedostatak gvoždja (anemija),radiculitis, osteohondroza, epilepsija, neplodnost, slabost jetre, grčevi,histerija,impotencija

Zlatna voda se uspešno koristi i u kozmetici.Ona podstiče cirkulaciju i jača kapilare, pojačava mišićni tonus . Zlatna voda je pogodna za sve tipove kože. Zahvaljujući umivanju zlatnom vodom, masna koža gubi suvišan sjaj i postaje glatka, a suva koža postaje meka i hidratizovana.
Ispiranjem kose zlatnom vodom jačamo koren kose i revitalizujemo kožu glave.

PRIPREMANJE ZLATNE VODE
Uzmite dukate ili nakit od žutog zlata ( burmu, privezak, mindjuše ) . Nakit mora da bude isključivo od žutog zlata, bez ukrasnog kamenja. Poželjno je da težina nakita ne bude manja od 3 grama.

Nakit operite pod strujom vode iz česme, pa ga stavite u neoštećenu emajliranu šerpu. Prelijte 3 grama zlata sa dve čaše vode (po mogućstvu filtrirane). Kuvajte nakit na blagoj vatri sve dok se količina vode ne smanji na polovinu. Izvadite svoj nakit, a vodu koristite kao lek. Pijte po jednu kafenu kašičicu zlatne vode 3 puta dnevno.

Lekovita zlatna voda se ( zbog vrlo snažnog delovanja)  pije u malim količinama i kratkotrajno. Izmedju kura lečenja pravite velike pauze. Ne smete je piti ako ste alergični na zlatni nakit. Ne preporučuje se za trudnice i žene koje doje decu.

Recept za pripremanje i korišćenje zlatne vode objavljen je u knjizi Julije Doronjine:“Šungit-kamen spasilac“.

 

 

Dukati

Dukati

Izvor: vodoobmen.ru

Foto:Vikipedija