SAVET: KAKO DA SE OSLOBODITE FIZIČKIH POSLEDICA STRESA

U  emisiji o zdravom životu na prvom programu ruske televizije, doktor medicinskih nauka, psihijatar, profesor  Mark Sandomirski savetuje pacijentima kako da se oslobode posledica stresa na jednostavan način.On kaže:

-Stresovi su različiti, a ljudi ih na različite načine preživljavaju. Nakon stresa ostaju nam neprijatna osećanja, praćena težinom ili bolom u pojedinim delovima otganizma.  Prva stvar koju treba uraditi je – izbaciti emocije koje vas razaraju. Nemojte ih držati u sebi. A zatim otklonite fizičke posledice stresa. Tu će vam pomoći psiho-reflekso terapija. Činjenica je, da je priroda stvorila u našem telu antistresne tačke. Potrebno je samo da ih izmasirate i da tako uklonite tragove stresa.

ANTISTRES tacka

Uzmite običan, drveni  štapić i pritiskajte njime ovaj predeo na ušnoj školjci. Ove „tačke stresa“ možete takodje i prstima masirati. Svaki put kad doživite stres, dobro ih izmasirajte.

A zatim oslušnite vaš organizam. Dišite duboko. Na udisaju pogledajte na levu stranu, a na izdisaju pogledajte nadesno. Osetićete kako se vaš organizam smiruje.

Sandomirski

 

Doktor medicinskih nauka, psihijatar, profesor  Mark Sandomirski,

autor 12 knjiga i više od 100 naučnih radova